Vijverfix TM Component B - 5 kg kan

€ 17,50
Bezorging 2 tot 5 werkdagen

Omschrijving

Vijverfix TM Component B - Mengen met component A.

Voor beek loopjes; verlijmen van vijverranden en reparaties van betonnen vijvers.

Vijverfix TM is een 2-componenten PCC- systeemmortel. Het systeem bestaat uit een cementgebonden mortel (component A) en een geëmulgeerd kunsthars (component B).

Let op! Component A apart bestellen.

Het eindproduct is waterdicht, heeft een hoge chemische resistentie en heeft een hoge druk- en buig / treksterkte.

Productomschrijving:

Vijverfix is een 2 componenten cementgebonden PCC-mortel. Het bestaat uit een cementgebonden mortel (component A) en een geëmulgeerde kunsthars (component B).
Het eindproduct is waterdicht, heeft een relatief hoge chemische resistentie en heeft een hoge druk- en buig/treksterkte, mits het product goed is aangemaakt en verwerkt.

Toepassingen:

Het kan ingezet worden voor het repareren van lekke vijvers, voor het vastzetten van keien en natuursteen blokken, betonnen stenen, tegels en platen, voor het uitzetten van waterlopen e.d.
Het product hecht ook aan staal, diverse kunststof (PVC, EPDM), en glas en kan derhalve ook ingezet worden voor het bevestigen van deze materialen.

Werkwijze:

Vijverfix is na aanmaak (component B toevoegen aan component A; 3,5 tot 4 liter op zak van 25kg), afhankelijk van de gewenste verwerkbaarheid en temperatuur, 20 tot 30 minuten open, waarna het redelijk snel opstijft, waardoor het niet meer te verwerken is. Maak daarom ook niet meer aan dan dat je kunt verwerken!

De ondergrond (betonsteen of vijverfolie) dient schoon en vrij te zijn van organische resten om een goede aanhechting te garanderen. Bij het aanbrengen van een laag vijverfolie is het aan te bevelen de oppervlakte eerst goed droog te wrijven en deze op te ruwen. Na het weer aanvullen van de vijver zal de pH waarde van het water in de gaten gehouden moeten worden. Bij een te hoge pH waarde dient het water ververst te worden om vis en plantsterfte te voorkomen.

De 2 componenten dienen in een dwangmenger vermengd te worden tot een homogeen mengsel. De toepassing bepaalt de verwerkbaarheid van de mortel, dus hoe stijf of plastisch de mortel moet zijn. De toepassingsverwerkbaarheid strekt zicht uit van kneedbaar tot zeer pasteus. Aanbrengen met een stalen spaan of troffel. Na het verwerken het gereedschap direct goed schoonmaken.

Aan te brengen laagdiktes:
Op harde ondergronden: min. 1,5 cm (ca. 30 kg p/m2)
Op EPDM/PVC folie: min. 2,5 cm (ca. 50 kg p/m2)

Opmerking: nat op nat werken! De vereiste laagdiktes kunnen niet in 1x worden opgebracht (mortel is te zwaar!) Op harde ondergronden adviseren wij een hechtlaag aan te brengen. Dit kan door het toepassen van Acrytekt TM

Afhalen kan ook (De vijverfix staat niet op voorraad)

Wanneer u de vijverfix zelf wilt afhalen kan dat op afspraak (Afhaalpunt vlak bij Doetichem en alleen op afspraak)

Bij uw bestelling kunt u bij opmerkingen aangeven dat u het zelf afhaald, wij zetten het dan voor u klaar.

U krijgt de bezorgkosten dan teruggestort op uw rekening.

200 m2 33.JPEG.JPG
Toon meer Toon minder