ZD-05 Professionele grondmeter om pH en vocht te meten (PCT090)

€ 67,50
Bezorging Binnen 1 week

Omschrijving

Deze meter toont de pH waarde en het vochtgehalte van de grond. Kent u de pH waarde van uw grond? Gaat het om zure of basische grond

Sommige planten groeien beter in een licht zure grond en andere juist in een meer basische omgeving. Een verkeerde pH waarde kan het opnemen van voedingsstoffen door de plant belemmeren met alle gevolgen vandien.

Controleer de vochtigheid en de pH van de grond
Met deze grondtester kunt u eenvoudig in de tuin, moestuin, in potplanten, in het gazon, de kas en de volle grond controleren of de zuurgraad van de grond geschikt is voor een specifieke plant. Gebruik dit testapparaat om de groeicondities van alle planten zowel binnen als buiten te meten. Naast de pH waarde van de grond controleert deze meter ook het vochtgehalte. De ZD-05 werkt zonder batterijen.

Het meten van de pH waarde is belangrijk voor het welzijn van planten en het gazon
De meter is ook bij uitstek geschikt voor de verzorging van het gazon door op verschillende plaatsen de grondcondities te meten, en aan de hand van de resultaten het juiste graszaad en de juiste bemesting te kiezen. Lelijke plekken in het gazon kunnen veroorzaakt worden door een slechte drainage (te natte bodem, dus test de vochtigheid) of te zure of te basische grond (pH, test de zuurgraad).

Gebruik van de ZD 05
Duw de meter rechtstreeks in de grond, bij losse grond eventueel de grond eromheen stevig aanduwen voor een goed meetcontact. Zorg dat het metalen gedeelte van de meter zich volledig onder de grond bevindt.

De wijzer beweegt zich steeds langzamer naar de stabiele pH-waarde
(wijzer komt tot stilstand), wanneer u op de knop drukt wordt het vochtgehalte in % (10-80%) aangegeven. Het kan 5 – 10 min. duren voordat de meter een stabiele pH waarde en vochtigheid aangeeft.

Vermijd grove obstakels zoals stenen, houtige wortels e.d., de meter dient volledig in de vrije grond te staan.

LET OP: het is essentieel dat de grond goed vochtig is voordat u gaat meten! Als u kamerplanten controleert verdient het aanbeveling eerst water te geven en dan circa 30 min. te wachten alvorens te gaan meten. Gebruik bij voorkeur regenwater om water te geven. Indien u buiten gaat meten is het ideaal om circa 30 min. na een flinke regenbui of beregening te meten. Als de grond niet voldoende vochtig is kunnen de meetresultaten onbetrouwbaar zijn!
Zorg dat de metalen ringen goed schoon zijn en vrij van oxidatie (gebruik eventueel een groen pannensponsje om schoon te maken en licht op te schuren).

Laat de meter nooit langer dan 1 uur in de grond zitten, omdat de metalen oppervlakken dan aangetast kunnen worden.

Voor opslag de metalen oppervlakken droog en schoon maken.

Vloeistof meten is niet mogelijk, dit geeft een onbetrouwbare meting.

Probeer de metalen delen niet aan te raken met de vingers, vingerafdrukken laten namelijk vet(zuren) achter welke de meting kunnen verstoren.

Met deze grondtester kunt u eenvoudig in de tuin, moestuin, in potplanten, in het gazon, de kas en de volle grond controleren of de zuurgraad van de grond geschikt is voor een specifieke plant. Gebruik dit testapparaat om de groeicondities van alle planten zowel binnen als buiten te meten. Naast de pH waarde van de grond controleert deze meter ook het vochtgehalte.

ZD-05 Professionele grondmeter om pH en vocht te meten (PCT090) 2.jpg
Toon meer Toon minder