Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

DCM Ecoterra kwaliteitspotgronden

Potgronden voor gebruik in de bio-tuin: voor het allerbeste resultaat

Dat is de kracht van DCM Ecoterra® kwaliteitspotgronden.

Wat is het verschil tussen DCM Ecoterra® en andere potgronden?

Het verschil zit in de kwaliteit van de gebruikte veen- en turfsoorten, de toegevoegde uitgebalanceerde organische voeding en in de extra grondstoffen die specifiek voor bepaalde planten zijn toegevoegd.

DCM is al jaren de voorloper op het gebied van potgronden die gebruikt worden in de bio-tuin*. En sinds 2015 hebben die kwaliteitspotgronden de naam DCM Ecoterra®. DCM maakt hierin gebruik van alleen maar hoogwaardige veensoorten, zoals witveen, zwartveen en turf en andere hoogwaardige grondstoffen. Voor elke soort potgrond, die bestemd is voor andere plantengroepen, is de samenstelling anders. Zo wordt er in DCM ECOTERRA® OLIJVEN, VIJGEN & CITRUS bijvoorbeeld puimsteen en kokosvezel toegevoegd om te zorgen dat de potgrond lang luchtig blijft. In DCM Ecoterra® Geraniums & Bloeiende Planten en DCM Ecoterra® Buxus wordt weer klei toegevoegd zodat het water en de voedingsstoffen goed vastgehouden worden, want dit zijn echter waterslurpers. En in DCM Ecoterra® Groenten & Kruiden zijn bijvoorbeeld zeewierkalk en lavameel toegevoegd voor een goede wortelvorming en groei.

Dankzij de toevoeging van DCM organische meststof, die is afgestemd op de voedingsbehoefte van de plant, verbetert de fosforwerking, die zorgt voor een stevige wortelontwikkeling en een goede rijke bloei. Deze voeding zit in minuscule MINIGRAN®-korrels waardoor deze gelijkmatig over de potgrond is verdeeld. Zo bevat elke DCM Ecoterra® potgrond voor minstens 100 dagen organische voeding voor een goede startgroei van alle planten.

DCM Ecoterra 1.png

DCM Ecoterra 2.png

Lees meer
Lees minder