Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Bemesting

Vaste planten groeien in de natuur in de meest uiteenlopende omstandigheden. De vaste planten die in jouw tuin zijn toegepast, zijn speciaal gekozen voor de plekken waar ze staan. Ze zullen het daar goed doen als je tijdig water geeft, mest en de planten het kleine beetje zorg en aandacht geeft waar ze om vragen. Wanneer je de grond regelmatig van de nodige voedingsstoffen en organisch materiaal voorziet, zal de bodem weinig problemen geven. Mits ook de drainage in orde is!

Eenjarige planten (Bodemgesteldheid/potgrond)
Eenjarige planten hebben meestal veel voedsel nodig (niet allemaal, het verschilt per soort). Ze groeien graag in de goede grond en de meeste liefst in de volle zon. Maar ook daarop zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld het vlijtig liesje. Vraag ons naar de behandeling van de planten in uw tuin. In potten en bakken groeien ze natuurlijk in goede bemeste potgrond.

Bemesten van potterie
De voedingsstoffen uit de potgrond zijn na ca. zes weken opgebruikt. Daarna zult u eens per week plantenvoeding moeten geven (in het gietwater). U kunt ook lang werkende voedingsstaafjes of -pillen bij de plantenwortels in de grond stoppen. Die geven gelijkmatig maandenlang voeding af en u heeft er geen omkijken meer naar. Dat kan ook bij planten die u in de volle grond hebt staan.

Water geven
Geef tijdens warm, droog weer uw planten in de potterie iedere dag water. Wanneer dat precies is, kunt u zelf constateren. Steek het eerste kootje van uw pink in de (pot)grond. Als het droog aanvoelt, moet u water geven. Zorg dat de potten en bakken waar de planten instaan, goed gedraineerd zijn. Een teveel aan water moet snel weg kunnen lopen. Nieuwe potten hebben vaak geen gaten aan de onder- of zijkant. Maar die moeten dan wel aangebracht worden. Wat hydrokorrels of potscherven versnellen het doorstromen bij teveel aan water.

Lees meer
Lees minder