Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag
Terug naar overzicht
Nabehandelingsmiddel TM - 5 kg

Nabehandelingsmiddel TM - 5 kg

Levertijd 1 tot 3 werkdagen (Alleen binnen Nederland)

€ 45,50 incl. btw

Productomschrijving

Nabehandelingsmiddel TM - 5 kg

Nabehandelingsmiddel TM vertrager. Voegengietsysteem TM is een totaaloplossing voor het voegen van (sier-) bestrating en bestaat uit 3 producten: 3 Een kant-en-klare emulsie met een vertragende werking op de toplaag van het met Voegengietmortel TM behandelde straatwerk.

Werkwijze:

- Voorbehandelen
Spuit Voorbehandelingsmiddel TM met behulp van een nevelspuit gelijkmatig op het oppervlak. Het product dient (onder droge weersomstandigheden) op een schone, droge ondergrond te worden aangebracht. Het middel mag niet in aanraking komen met plaatsen waar de aanhechting van de Voegengietmortel TM moet plaatsvinden.

-Voegengieten
De ondergrond dient zowel bij oude als bij nieuwe sierbestrating voldoende gestabiliseerd te zijn. Tevens dient de ondergrond schoon (olie- en vetvrij) te zijn. Maak Voegengietmortel TM aan met ca. 3,5 liter water per 25 Kg droge mortel en meng gedurende 5 minuten in een menger. Breng de aangemaakt mortel aan op een zeer goed voorbevochtigde en voorbehandelde ondergrond en verdeel de mortel met een trekker.

-Nabehandelen
Breng Nabehandelingsmiddel TM direct nat het aanbrengen van de Voegengietmortel TM gelijkmatig aan met een nevelspuit. Dek vervolgens af met plastic folie. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de mate van verharding van de Voegengietmortel TM ( in de regel na 2 tot 3 uur) wordt de plasticfolie verwijderd, waarna het oppervlak met een speciaal ontworpen sproeilans met een lage waterdruk wordt schoongespoten waarbij de dunne laag mortel van de bestrating wordt verwijderd. Na het schoonspuiten van het oppervlak zullen de voegen tussen het bestratingsmateriaal enkele millimeters verdiept zijn.

Opmerking:
Behandelde vlakken kunnen na neerslag glad zijn vanwege de wasachtige componenten. Door gebruik te maken van warm water in combinatie met een hogedrukreiniger lost de wasachtige stof gemakkelijk op. Indien later op de behandelde oppervlakken een afwerklaag, belijning of verflaag aangebracht dient te worden, moet men er rekening mee houden dat de hechting kan worden belemmerd door de mogelijk achtergebleven wasachtige laag.

Lees meer
Lees minder