Voorbehandelingsmiddel TM - 5 ltr

€ 17,25
Bezorging 1 tot 3 werkdagen

Omschrijving

Voorbehandelingsmiddel TM - 5 ltr

Voorbehandelingsmiddel TM maakt onderdeel uit van de totaaloplossing van het Voegengietsysteem TM. Het voorbehandelingsproduct is een gebruiksklare wasachtige emulsie zonder oplosmiddelen dat voorkomt dat de Voegengietmortel TM zich kan hechten aan de (aangrenzende) oppervlakken. Als u wilt voegen met Voegengietmortel TM moet u ook Voorbehandelingsmiddel TM inzetten.

Werkwijze:

- Voorbehandelen

Spuit Voorbehandelingsmiddel TM met behulp van een nevelspuit gelijkmatig op het oppervlak. Het product dient (onder droge weersomstandigheden) op een schone, droge ondergrond te worden aangebracht. Het middel mag niet in aanraking komen met plaatsen waar de aanhechting van de Voegengietmortel TM moet plaatsvinden.

-Voegengieten

De ondergrond dient zowel bij oude als bij nieuwe sierbestrating voldoende gestabiliseerd te zijn. Tevens dient de ondergrond schoon (olie- en vetvrij) te zijn. Maak Voegengietmortel TM aan met ca. 3,5 liter water per 25 Kg droge mortel en meng gedurende 5 minuten in een menger. Breng de aangemaakt mortel aan op een zeer goed voorbevochtigde en voorbehandelde ondergrond en verdeel de mortel met een trekker.

-Nabehandelen

Breng Nabehandelingsmiddel TM direct nat het aanbrengen van de Voegengietmortel TM gelijkmatig aan met een nevelspuit. Dek vervolgens af met plastic folie. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de mate van verharding van de Voegengietmortel TM ( in de regel na 2 tot 3 uur) wordt de plasticfolie verwijderd, waarna het oppervlak met een speciaal ontworpen sproeilans met een lage waterdruk wordt schoongespoten waarbij de dunne laag mortel van de bestrating wordt verwijderd. Na het schoonspuiten van het oppervlak zullen de voegen tussen het bestratingsmateriaal enkele millimeters verdiept zijn.

Opmerking:

Behandelde vlakken kunnen na neerslag glad zijn vanwege de wasachtige componenten. Door gebruik te maken van warm water in combinatie met een hogedrukreiniger lost de wasachtige stof gemakkelijk op. Indien later op de behandelde oppervlakken een afwerklaag, belijning of verflaag aangebracht dient te worden, moet men er rekening mee houden dat de hechting kan worden belemmerd door de mogelijk achtergebleven wasachtige laag.

Voegengietmortel TM (waterdicht, vorstbestendig) - voegvulling tussen natuurlijke sierbestrating.jpg
Toon meer Toon minder