Voegengietmortel TM (antraciet) - 25 kg zak

€ 32,-
Bezorging 1 tot 3 werkdagen

Omschrijving

Voegengietmortel TM kleur antraciet

Direct nadat u heeft gevoegd met het cementgebonden Voegengietmiddel TM, brengt u het Nabehandelingsmiddel TM aan met behulp van een nevelspuit. Vervolgens dekt u het bewerkte oppervlak af met plasticfolie. Na ongeveer 2 tot 3 uur (weersafhankelijk) verwijdert u het plasticfolie. Hierna reinigt u het bewerkte oppervlak met een speciaal ontworpen met een lage waterdruk. Zo bent u in staat de dunne laag mortel van de stenen te verwijderen. Het eindresultaat is prachtig; de voegen liggen iets verdiept tussen het bestratingsmateriaal.

Benodigde hoeveelheid: voegbreedte x voegdiepte, omrekenen in liters. 25 kg aangemaakte VoegengietmortelTM = +/= 30 liter.

Voegengietmortel cementgebonden voegmortel; waterdicht/vorstbestendig. Voegengietsysteem TM is een totaaloplossing voor het voegen van (sier-) bestrating.

Voegengietmortel TM Een cementgebonden vloeimortel voor het ingieten van voegen tussen natuurlijke bestrating. Het is eenvoudig te mengen en te verwerken en verleent aan het straatwerk een hoge mate van sterkte, elasticiteit, waterdichtheid en vorstbestendigheid. Voegengietsysteem TM is een totaaloplossing voor het voegen van (sier-) bestrating en bestaat uit 3 producten:

1 Voegengietmortel TM, Een cementgebonden vloeimortel voor het ingieten van voegen tussen natuurlijke bestrating. Het is eenvoudig te mengen en te verwerken en verleent aan het straatwerk een hoge mate van sterkte, elasticiteit, waterdichtheid en vorstbestendigheid.

2 Voorbehandelingsmiddel TM, Een kant-en-klare wasachtige emulsie zonder oplosmiddelen die het aanhechten van de Voegengietmortel TM op naburige oppervlakken verhindert.

3 Nabehandelingsmiddel TM, Een kant-en-klare emulsie met een vertragende werking op de toplaag van het met Voegengietmortel TM behandelde straatwerk.

Toepassing Voegengietmortel TM

Voegengietmortel TM wordt toegepast als voegvulling tussen natuurlijke sierbestrating als profier, graniet etc. De Voegengietmortel TM kan ook tussen natuurstenen, betonnen en gebakken materialen worden toegepast.

Voorbehandelingsmiddel TM wordt ingezet voor het behandelen van vlakken waarop Voegengietmortel TM wordt aangebracht en waar mogelijk cementwater tijdens het reinigen in of op kan lopen.

Nabehandelingsmiddel TM stelt de verharding van de toplaag uit en vergemakkelijkt het schoonspoelen ervan.

Werkwijze Voegengietmortel TM

Voor behandelen met Spuit Voorbehandelingsmiddel TM met behulp van een nevelspuit gelijkmatig op het oppervlak. Het product dient (onder droge weersomstandigheden) op een schone, droge ondergrond te worden aangebracht. Het middel mag niet in aanraking komen met plaatsen waar de aanhechting van de Voegengietmortel TM moet plaatsvinden.

Voegengieten, De ondergrond dient zowel bij oude als bij nieuwe sierbestrating voldoende gestabiliseerd te zijn. Tevens dient de ondergrond schoon (olie- en vetvrij) te zijn.

Maak Voegengietmortel TM aan met ca. 3,5 liter water per 25 Kg droge mortel en meng gedurende 5 minuten in een menger. Breng de aangemaakt mortel aan op een zeer goed voorbevochtigde en voorbehandelde ondergrond en verdeel de mortel met een trekker.

Nabehandeling, Breng Nabehandelingsmiddel TM direct nat het aanbrengen van de Voegengietmortel TM gelijkmatig aan met een nevelspuit. Dek vervolgens af met plastic folie.

Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de mate van verharding van de Voegengietmortel TM ( in de regel na 2 tot 3 uur) wordt de plasticfolie verwijderd, waarna het oppervlak met een speciaal ontworpen sproeilans met een lage waterdruk wordt schoongespoten waarbij de dunne laag mortel van de bestrating wordt verwijderd. Na het schoonspuiten van het oppervlak zullen de voegen tussen het bestratingsmateriaal enkele millimeters verdiept zijn.

Opmerking, Behandelde vlakken kunnen na neerslag glad zijn vanwege de wasachtige componenten. Door gebruik te maken van warm water in combinatie met een hogedrukreiniger lost de wasachtige stof gemakkelijk op. Indien later op de behandelde oppervlakken een afwerklaag, belijning of verflaag aangebracht dient te worden, moet men er rekening mee houden dat de hechting kan worden belemmerd door de mogelijk achtergebleven wasachtige laag.

Technische gegevens Voegengietmortel TM

Kleur: cementgrijs, antraciet, grijs/bruin
Max. korrel: 2 mm
Verwerkbaar: +10°C tot 35°C
Schudmaat: 60 cm volgens DIN 1048 vloei-eigenschap
Uitlevering: 1,o t geeft 500 liter voegengietmortel
Opslag: droog en vorstvrij
Minimale voegbreedte: 0,5 cm
Minimale voegdiepte: 4 cm

Reiniging apparatuur met water

Voorbehandelingsmiddel TM

Kleur: wit
Verbruik: >300 gr/m²
Eigenschappen: vloeibaar, gebruiksklaar, verspuitbaar, niet giftig
Opslag: Vorstvrij
Reining apparatuur met water

Nabehandelingsmddel TM

Kleur: wit
Verbruik: > 300 gr/m²
Eigenschappen: vloeibaar, gerbuiksklaar, verspuitbaar, niet giftig
Reiniging apparatuur met water

Filmpje verwerking van Voegengietmortel
Toon meer Toon minder