Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Nocciolo perzikstenen (Hardhouten halfverharding)

Halfverharding "Nocciolo perzikstenen" zijn de hardhouten kernen van perziken. Halfverharding "Nocciolo perzikstenen" worden “stenen” genoemd, omdat de perzik een steenvrucht is. In de kern van de perzik zit een kleine pit en na droging kan deze Nocciolo perzikstenen boven de grond gebruikt worden.

De hardhouten Nocciolo perzikstenen zinken in water, maar het soortelijk gewicht is lichter dan bijvoorbeeld grind of mijnsplit. Ze zijn echter zwaarder dan houtsnippers, waardoor ze zwaar genoeg zijn om goed te blijven liggen.

Halfverharding "Nocciolo perzikstenen" verwaait niet, spoelt niet weg bij een regenbui en overvloedig herfstblad kan gewoon met een bladblazer verwijderd worden. Nocciolo perzikstenen hebben bovendien van geen last van rotting of groene algen aanslag. Nocciolo perzikstenen zijn dus buitengewoon duurzaam in gebruik.

Perzikstenen zijn een 100% natuurproduct en niet belastend voor het milieu / milieuvriendelijk.

Het productie proces van Halfverharding "Nocciolo perzikstenen"

De Nocciolo perzikstenen worden na de perzikoogst gereinigd en gekneusd. Daarna worden de Nocciolo perzikstenen in handige zakken verpakt om te kunnen verzenden. Omdat er alleen in de zomer geoogst kan worden komen de Nocciolo perzikstenen zowel uit Europa als uit Zuid Afrika. Dit zorgt ervoor dat de Nocciolo perzikstenen dan ook het hele jaar beschikbaar zijn.

Na de bewerking ontstaan de volgende productvormen:

* Shellpack (gebroken perzikstenen)
Deze vorm ontstaat na droging en kneuzen van de steen. Deze gekneusde steen heeft fijnere structuur en een stabiele loop kwaliteit. In de Shellpack komen ook nog enkele hele stenen voor (c.a.10%). De Shellpack is leverbaar met een aflevertijd van ruim 1 week.

* Mixpack (hele, halve en gebroken perzikstenen)
Deze vorm heeft de beide voordelen in zich. Dit product bestaat voor ca. 40-45% uit hele stenen, 40-45 % halve stenen en 10-20% gebroken stenen. Hierdoor heeft dit product een bijzonder aantrekkelijk uiterlijk, met een zeer stabiele loop kwaliteit. Dit product is 100% op voorraad.

Halfverharding "Nocciolo perzikstenen" is een goed alternatief voor:

* Bestrating
* Boomschors
* Cacaodoppen
* Grind of (mijn)split
* Houtsnippers
* Schelpen

* Bestrating
U kunt allerlei soorten stenen en tegels kopen om uw oprit of parkeerplaats te bestraten. Maar stenen en tegels zijn duur en zwaar. Nocciolo perkzikstenen zijn geen echte stenen, maar de hardhouten kernen van perziken. Een 100% natuurlijk product, niet belastend voor het milieu en toch duurzaam. Door hun bijzondere en unieke kleurschakeringen hebben de Nocciolo perzikstenen een warme en chique uitstraling. Met Nocciolo perzikstenen ziet uw tuin of oprit er verzorgd en natuurlijk uit.

* Boomschors
Het kopen van boomschors is een optie als u op zoek bent naar een decoratieve manier van bodembedekking in de tuin. Maar hoewel boomschors in de tuin zorgt voor een stijlvolle uitstraling van bijvoorbeeld borders of wandelpaden kleeft er een groot nadeel aan, het is namelijk niet duurzaam. Waar boomschors snel vergaat zijn de Nocciolo perzikstenen buitengewoon duurzaam: ze verwaaien niet en zullen niet wegspoelen tijdens een flinke regenbui. Nocciolo perzikstenen zijn uiteraard een 100% natuurproduct en niet belastend voor het milieu. Elke keer nieuw boomschors kopen behoort vanaf nu tot het verleden, met Nocciolo perzikstenen heeft uw tuin of oprit voor langere tijd een verzorgde en natuurlijke uitstraling.

* Cacaodoppen
U wilt een gedeelte van de tuin van een nieuwe bodembedekker voorzien en denkt na over cacaodoppen kopen? Cacaodoppen voor in de tuin zijn weliswaar 100% natuurlijk, maar er worden allerlei eigenschappen aan toegekend. Wel is zeker dat cacaodoppen schadelijk zijn als honden ze opeten. Bovendien zijn Nocciolo perzikstenen in tegenstelling tot cacaodoppen duurzaam. Ze verwaaien niet, spoelen niet weg tijdens een regenbui en er is geen sprake van een rottingsproces of schimmel. Bespaar u de moeite van cacaodoppen kopen, met de Nocciolo perzikstenen die u gemakkelijk online kunt bestellen ziet uw tuin of oprit er verzorgd en natuurlijk uit.

* Grind of (mijn)split
Als u een stijlvolle bodembedekking op de oprit wilt hebben, wordt er vaak snel gedacht aan het kopen van grind. Hoewel grind voor de oprit zeker een duurzame oplossing biedt zijn er wel de nadelen zoals een wat koele uitstraling. Nocciolo perzikstenen hebben door hun bijzondere en unieke kleurschakeringen een warme en chique uitstraling, hebben bovendien geen last van algen aanslag, en zijn door het lichte gewicht ook eenvoudiger te verwerken. Toch blijven ze goed liggen: ze verwaaien niet en spoelen niet weg tijdens een flinke regenbui. Nocciolo perzikstenen zijn een 100% natuurproduct en niet belastend voor het milieu. Uw tuin of oprit krijgt met Nocciolo perzikstenen een warm, verzorgd en natuurlijk aanzien.

* Houtsnippers
Bent u op zoek naar een bodembedekker voor de tuin of de oprit, dan is houtsnippers kopen misschien wel de eerste optie waar u aan denkt, maar zeker niet de beste. Houtsnippers in de tuin zorgen altijd voor een natuurlijke uitstraling van bijvoorbeeld paden en borders, maar zijn niet erg duurzaam en kunnen schimmelen. Nocciolo perzikstenen zijn bijzonder duurzaam aangezien ze geen vochtvasthoudende werking hebben en daardoor niet schimmelen of rotten. Andere voordelen zijn dat ze niet verwaaien en niet wegspoelen. Het betreft een 100% natuurlijk product heeft dat niet belastend is voor het milieu. Telkens weer opnieuw houtsnippers kopen is niet meer nodig, Nocciolo perzikpitten zorgen voor een bijzondere, verzorgde en natuurlijke uitstraling van uw tuin of oprit.

* Schelpen
Hoewel schelpen in de tuin altijd erg sfeervol ogen, zijn er wel wat nadelen verbonden aan het gebruik ervan. Veel huisdieren lopen niet graag op schelpen en onder uw blote voeten voelen schelpen scherp en onprettig. De structuur van de Nocciolo perzikstenen maakt een tuinpad of een oprit juist prettig te belopen, ook op blote voeten. Uw huisdier zal u dankbaar zijn! Met de bijzondere diepbruine en unieke kleurschakeringen van Nocciolo perzikpitten ziet uw tuin of oprit er verzorgd en natuurlijk uit, waardoor het kopen van schelpen nooit meer uw eerste keus zal zijn.

Noodzakelijke ondergrond voor de Halfverharding "Nocciolo perzikstenen"

Vooral voor een oprit, parkeerplaats of wandelpad is een goede ondergrond van groot belang. Een natuurlijke zandbodem hoeft eigenlijk alleen maar egaal getrokken en aangetrild te worden. Om het onkruid optimaal te weren is het aanbrengen van anti-worteldoek onder de Nocciolo perzikstenen aan te bevelen. Als u een wat minder zandhoudende harde bodem heeft, kunnen splitmatten al volstaan.

Bij een werkelijk zachte ondergrond (veengrond bijvoorbeeld) is het wenselijk om eerst een hardere laag te storten, nadat ongeveer 20 cm van de toplaag is verwijderd. Die nieuwe laag kan van zand zijn, maar ook puin voldoet goed. Deze nieuwe toplaag moet wel even flink aangetrild worden, zodat de ondergrond voor de Nocciolo perzikstenen stabiel en vlak is. Voor een optimaal resultaat adviseren wij hierop anti-worteldoek of splitplaten aan te brengen of splitplaten die voorzien zijn van anti-worteldoek.

Toepassingen Halfverharding "Nocciolo perzikstenen":

* Oprit / Parkeerplaatsen
* Plantenbakken
* Plantenborders
* Wandelpaden

* Oprit / Parkeerplaatsen
U zult verrast zijn van het geluid van een rijdende auto over een oprit bedekt met Nocciolo perzikstenen! U hoort niet dat harde knarsen zoals van grind, maar een sympathiek en warm geritsel. Voor een oprit of een parkeerplaats zijn zowel de hele als de gekneusde Nocciolo perzikstenen geschikt, beide hebben een chique en verzorgde uitstraling. Bij intensief gebruik van de oprit is de Mixpack (vanwege de stabiliteit) uitstekend geschikt. Doorgaans volstaat een laag Nocciolo perzikstenen van 4 cm. Bij opritten en parkeerplaatsen is de ondergrond natuurlijk ook erg belangrijk.

* Plantenbakken
Ook in plantenbakken hebben de Nocciolo perzikstenen een bijzondere en sierlijke uitstraling. Afhankelijk van de maat en de vorm van de plantenbak, zijn zowel de Mixpack als de hele perzikstenen te gebruiken. De Mixpack heeft een compactere ligging waardoor de verdamping van water sterk wordt vertraagd. Nocciolo perzikstenen zijn 100% natuurlijk en zorgen voor een goede waterhuishouding in de plantenbakken. En dunne laag van 2 tot 3 cm is al voldoende of een mooi effect te bereiken.

* Plantenborders
Hele, ongekneusde Nocciolo perzikstenen zijn buitengewoon decoratief in bloemenborders, langs de vijver of in de kruidentuin. Een laag van ruim 5 cm heeft al een sterk onkruid-remmende en slak-werende werking. Bovendien voorkomen de Nocciolo perzikstenen uitdroging van de bodem: onder de perzikstenen ontstaat een gezonde microcultuur. Indien mogelijk is het gebruik van anti - worteldoek aan te bevelen. Uiteraard verwaaien de Nocciolo perzikstenen niet, spoelen niet weg, schimmelen of rotten niet en zijn niet belastend voor het milieu.

* Wandelpaden
Voor wandelpaden in de tuin zijn de Mixpack bij uitstek geschikt, zeker in combinatie met anti-worteldoek. De geweldige sierwaarde in combinatie met de stabiele ligging is een genot voor het oog. De flexibiliteit van anti-worteldoek geeft de mogelijkheid te variëren met de breedte van de paden en afwisselende mooie bochten te maken, waardoor de tuin een natuurlijk en organische uitstraling zal krijgen. Uiteraard verwaaien de Nocciolo perzikstenen niet, spoelen niet weg, schimmelen of rotten niet en zijn niet belastend voor het milieu. Ook op blote voeten is het prettig lopen over een pad van hele, ongekneusde Nocciolo perzikstenen.
.
.
Nocciolo perzikstenen (Hardhouten halfverharding).jpg
.
.


Lees meer
Lees minder