Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Oud gebakken klinkers en gebruikte kinderkoppen

Oude gebakken klinkers zijn stuk voor stuk uniek. Het gaat niet om machinaal vervaardigde klinkers van beton, maar om uit klei gebakken natuurproducten.

Klinkers die bijvoorbeeld zijn gebruikt in binnensteden van historische stadjes in Nederland en België, maar ook op schilderachtige landweggetjes en dijken langs rivieren als de Waal en de Rijn.

De kleurschakeringen van oude gebakken klinkers zijn iedere keer weer anders. In tegenstelling tot hedendaagse klinkers zijn de historische klinkers gebakken in steenovers die werden gestookt met hout en kolen. Doordat het onmogelijk was deze ovens op een constante temperatuur te stoken, ontstonden de talloze kleurschakeringen. Natuurlijk hebben ook vervoermiddelen als de postkoets, paard en wagen en later gemotoriseerd verkeer hun sporen achtergelaten en zo de klinkers een eigen karakter gegeven.

Door het natuurlijk bakproces is elke partij oude hardgebakken klinkers anders. Onze productfoto’s geven een goede voorstelling van de kleur, maar kleurverschillen en maatverschillen maken iedere partij uniek. Verschillende pallets met klinkers dienen door elkaar heen verwerkt te worden.

Superieur in duurzaamheid

Gebakken klinkers zijn superieur in duurzaamheid. Een gebakken klinkers gaat gemiddeld 125 jaar mee. De grondstof van gebakken klinkers is rivierklei. De natuur is in staat zelf klei aan te maken en rivierklei is lokaal beschikbaar. Naast dat de grondstof voor gebakken klinkers natuurvriendelijk is, hebben klinkers een onweersproken levensduur zonder onderhoudsnoodzaak en zijn ze kleurecht.

Oude klinkers zijn te verkrijgen in ca. drie verschillende formaten en de Scoria Bricks.
Waalformaat (Waaltjes), Dikformaat, Keiformaat, Scoria Bricks.
Daarbij moet u wel bedenken dat het gaat om (plus/minus) formaten. Het gaat immers niet om machinale vervaardigde fabrieksklinkers, maar om klinkers waarop in het verleden letterlijk en figuurlijk sporen zijn achtergelaten.

Oude natuursteen kinderkoppen
Natuursteen is robuust, duurzaam en tijdloos, maar bovenal buitengewoon fraai.
Ons assortiment oude natuursteen kinderkoppen / kasseien leent zich ideaal om te combineren met oude gebakken klinkers. Natuursteen kinderkoppen zijn een waardevolle investering met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Wij leveren diverse soorten natuursteen kinderkoppen / kasseien, zoals koperslaktegels, grès / zandsteen, Portugees graniet, Zweeds graniet en een natuursteenmix.

Elke partij oude kinderkoppen is anders. Onze productfoto’s geven een goede voorstelling van de kleur, maar kleurverschillen en maatverschillen maken iedere partij uniek. Verschillende Big Bags met kinderkoppen dienen door elkaar heen verwerkt te worden.

Lees meer
Lees minder