Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)

Metalufloor® is een collectie metaalkleurige kunstharsvloeren (gietvloer). Ze combineert ‘metallic-effects’ met de technische prestaties van zelfnivellerende epoxyvloeren.

De glans van aluminium, de reflectie van koper, het patina van brons, …, zuiver of geoxideerd, geeft steeds een scherpe schittering die speelt met het licht en een effect van dieptewerking geeft. Het uniek plaatsingssysteem brengt nuance in kleurintensiteit en kleurverzadiging met een levendig resultaat. Op de matte afwerking vallen onzuiverheden minder op.

Ondanks de geringe laagdikte (2 à 3 mm) is Metalufloor® duurzaam en slijtvast. Betreding ervan versterkt het typische patinaeffect waardoor het interieur een warme natuurlijke uitstraling krijgt.

Het naadloos gesloten eindresultaat is eenvoudig te reinigen, hygiënisch en anti-allergisch.

Toepassing Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)
Metalufloor® is ideaal wanneer optimale esthetiek en technische prestaties van doorslaggevend belang zijn. Hoge duurzaamheid en chemische weerstand maken de vloeren ideaal voor gebruik in zowel publieke- en industriële gebouwen als private of commerciële ruimtes.

Metalufloor® behoudt zijn kwaliteit bij blootstelling aan schadelijke invloeden van stedelijke omgeving, industrie- of kustgebied.

Metalufloor® is goed bestand tegen verdunde alkaliën, minerale en organische zuren, zouten en sommige oplosmiddelen.
Het is uitsluitend geschikt voor binnentoepassingen (verwarmde tuinkamer of verwarmde serre kan natuurlijk ook) en is combineerbaar met vloerverwarming.

Ondergrond Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)
Metalufloor® kan aangebracht worden op een vlakke, goed samenhangende betonnen ondergrond, solide chape, keramische tegels, natuursteenvloeren of watervaste houtpanelen.

Holten in de vloer worden vooraf uitgevlakt en cementhuid wordt verwijderd. Op de droge, zuivere, stof- en vetvrije ondergrond wordt primer aangebracht om hechting te bevorderen. Bij zeer poreuze ondergrond wordt designprimer aangewend om luchtkraters te voorkomen. Hierop komt de Schraaplaag (ca. 2mm) om een optimale en vlakke verwerking van Metalufloor® te bekomen.

Verwerking van Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)
Na volledige menging wordt Metalufloor® uitgegoten op de droge Schraaplaag. Vakkundige spreiding (2-3 mm) met plakspaan of getande kam en stacheltechniek door erkende plaatsers geeft zachte kleurnuances die het patina-effect ten goede komen. Ontluchten met prikrol om luchtbelvorming te vermijden. De omgevingstemperatuur bedraagt bij plaatsing minimum 10° C en is optimaal 16° C. Een hogere temperatuur zal de verwerkingstijd (30 minuten bij 20° C) en uithardingtijd verkorten. Matcoat wordt als eindafwerking aangebracht met een mohairrol waardoor de krasvastheid nog vergroot. Materiaal reinigen met Clean 1.

Beloopbaarheid Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)
De vloer is beloopbaar na 24 uur (bij minimum 16° C) en mechanisch belastbaar na 72 uur. Na 7 dagen is de vloer krimpvrij uitgehard. Hij is warmtebestendig onder 50-70° C.

Kleuren en stalen Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer)
Het Metalufloorconcept berust op de ontwikkeling van technisch verbeterde harsvloeren in een harmonisch pallet van natuurlijke metaalkleuren. Droge reukloze metaalpigmenten worden door de fabrikant machinaal gedoseerd en gemengd. Ze zijn 100 % metaalzuiver met een inkleuringcapaciteit van 8500 cm2/G. Er is gestreefd om de kleuren op stalen en labels een zo getrouw mogelijke indruk te geven van het Metalufloor® effect. Geringe kleurafwijkingen zijn het gevolg van plaatsingsparameters die het uiteindelijke aspect beïnvloeden. Hierdoor is elke vloer uniek.

Metalufloor vloersystemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

.
.
Kleuren Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer).jpg

.
Eigenschappen Metalufloor

* Soortelijk gewicht ± 1,8 kg/dm3
* Verbruik ± 1,8 kg/m3/mm laagdikte
* Drukvastheid ± 35 n/mm2 (afhankelijk van ondergrond)
* Kleur Metaalkleurig (zie kleurengamma)
* Verwerkingstijd (bij 20°C) ± 30 Min.
* Beloopbaar Na 24 uur (bij min. 16° C)
* Uithardingtijd (krimpvrij) Na ± 7 dagen
* Druksterkte > 40 n/mm2
* Treksterkte > 8 n/mm2
* E-modulus > 4000 n/mm2
* Polymerisatie Na 7 dagen bij 20° C
* Mechanische belasting Na 72 uur
* Warmtebestendigheid Max. 50° C

Metalufloor vloersystemen worden toegepast in woningen en utiliteits- en industriële gebouwen. Te denken valt aan:

* Woningen
* Verwarmde tuinkamer
* Verwarmde serre
* Verwarmde garage
* Winkels en showrooms
* Kantoren
* Gebouwen voor zorg en onderwijs
* Theaters
* Productieruimten
* Opslag hallen

Voordelen Metalufloor

* Hoge belastbaarheid
* Gemak in onderhoud
* Hygiënisch en anti-allergisch
* Decoratieve meerwaarde door metallic effect
* Onzuiverheden vallen niet op bij matte afwerking

Metalufloor® wordt uitsluitend geplaatst door erkende applicators.
.
Metalufloor (Gietvloer, kunstharsvloer).jpg

Lees meer
Lees minder