StaalLight 110VH metalen Kantopsluitingssysteem (Pakket – 20 lengtemeter)

€ 334,50
Bezorging 3 tot 8 werkdagen

Omschrijving

StaalLight 110VH metalen Kantopsluitingssysteem (Pakket – 20 lengtemeter), 20 aardnagels en perkverhogingselementen inbegrepen.

De StaalLight 110VH is een duurzaam en buigzaam metalen kantopsluitingsprofiel met een hoogte van 110 mm als blijvende afgrenzing tussen begroeiingen en vegetatievrije zones / verhardingen in een tuin, park of groendak.

> Hoge designwaarde
> Eenvoudig en snel te installeren
> Strakke lijnvorming: zowel recht als licht gebogen
> Stabiel en duurzaam
> Zichtbare en niet-zichtbare lijnen mogelijk
> Geïntegreerde bevestiging van de aardnagel door bijgeleverde perkverhogingselementen
> Niet-zichtbare verbinding tussen profielen
> Inbetonneren niet nodig

Details
Met de aardnagels en de verhogingselementen worden de profielen in de volle grond bevestigd, ook verbinden ze de losse profielen met elkaar. Eén aardnagel / verhogingselement per meter profiel. Bij toepassing op het dak dienen de aardnagels niet ingezet te worden.

Toepassingen
Boomschors
Grind (langs gebouwen), Grind-/split paden (privé-terrein)
Halfverhardingen (privé-terrein)
Perkverhoging
Vijverranden tot 100 mm
Groendak

GardLiner StaalLight 110Vh Kantopsluitingen Aanleg.jpg

Installatie Instructies - Perkverhoging (StaalLight 110VH / 160VH / 210VH Kantopsluitingssystemen)

Toepassing: aanleg van verhoogde gazons, plantenbedden en grindpaden

Gereedschap: handschoenen, schop of spade, (automatische) waterpas, meetlint, piketpaaltjes, touw, rubber hamer, timmerblok, slijpmachine, zinkspray.

Materiaal: StaalLight 110VH / 160VH / 210VH Kantopsluitingsprofielen, perkverhogingselementen, verbindingsplaatjes en aardnagels.

Stappenplan StaalLight 110VH / 160VH / 210VH Kantopsluitingsprofielen:

1. Zet met behulp van het touw en de piketpaaltjes de lijn uit waarop de StaalLight Kantopsluiting geplaatst dient te worden.

2. Lijn het oppervlak goed uit.

3. Plaats de profielen langs de lijn. Bij de StaalLight 160VH en 210VH dient het profiel met hoogste omgevouwen rand (zie afbeelding 1) naar boven geplaatst te worden. Bij de StaalLight 110VH Kantopsluitingsprofielen hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden omdat de hoogtes van de gevouwen randen van deze profielen gelijk zijn. De gladde kant van het profiel (de zijde zonder vouwrand) is de voorzijde. Bij vegetatiezones en gazons is het aan te raden om de StaalLight profielen zo te plaatsen dat ze recht liggen op de onderliggende grond.

StaalLight 110VH  160VH  210VH Kantopsluitingssystemen.jpg

4. Schuif twee perkverhogingselementen (zie afbeelding 2) tussen de gevouwen randen van één StaalLight profiel. Plaats één in het midden en één aan het einde van het StaalLight Kantopsluitingsprofiel.

StaalLight 110VH  160VH  210VH Kantopsluitingssystemen (2).jpg

5. Gebruik één van de perkverhogingslementen om twee losse StaalLight Kantopsluitingsprofielen met elkaar te verbinden. Laat het perkverhogingselement 3 cm uitsteken uit het ene profiel. Plaats vervolgens over het uitstekende gedeelte van het bevestigingselement het tweede StaalLight profiel. Gebruik voor de StaalLight 160VH of 210VH Kant-opsluitingsprofielen de bijgevoegde verbindingsplaatjes en plaats deze bovenop de plek waar de twee profielen aan elkaar grenzen.

6. Om een hoek of bocht te maken, dienen de gevouwen randen in een rechte en verticale lijn ingeslepen te worden. Vervolgens kan het StaalLight Kantopsluitingsprofiel langs de ingeslepen lijn in de gewenste hoek / bocht gebogen worden.

7. Lijn de StaalLight Kantopsluitingsprofielen uit langs de rechte ondergrond.

8. Wanneer de profielen recht zijn uitgelijnd, kunnen de aardnagels door de ovale gaten van het perk-verhogingselement in de grond worden geplaatst. Gebruik een laser of meetlint om te controleren of de profielen juist zijn uitgelijnd.

9. Sla voorzichtig met een rubberen hamer of timmerblok en hamer de aardnagels in een hoek van 15 ° in de grond. De lip van de aardnagel is gericht naar de kant van het perkverhogingselement met de kleine hoek (zie afbeelding 2). De aardnagel is volledig bevestigd wanneer de lip van de aardnagel aansluit op het perkverhogings-element.

10. Vul de ruimte waar het perk dient te komen met aarde of ander geschikt materiaal totdat de gewenste hoogte voor het perk is bereikt (zie afbeelding 2).

Tip 1. In harde grond, bij grind of split is het aan te raden om eerst een gat te maken met een pin voordat de aardnagels in de grond worden bevestigd.

Tip 2. Als de StaalLight Kantopsluitingsprofielen in een rechte lijn moeten worden geplaatst, is het aan te raden om beton of houten blokken te gebruiken om de profielen te ondersteunen.

Tip 3. De StaalLight VH Kantopsluitingprofielen kunnen ook worden toegepast op het dak. De bijgevoegde aardnagels dienen dan niet gebruikt te worden.

GardLiner StaalLight 110Vh Kantopsluitingen Aanleg.jpg
Toon meer Toon minder