Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag
Terug naar overzicht
25 KG Canadian Slate aubergine 10-30mm - 25 kg zak

25 KG Canadian Slate aubergine 10-30mm - 25 kg zak

Levertijd 2 tot 7 werkdagen (Alleen binnen Nederland)

€ 5,74 incl. btw

Productomschrijving

Canadian Slate aubergine 10-30 mm (split in 25 kg zak)

Canadian Slate aubergine is paars-grijs van kleur.

Canadian Slate aubergine wijkt af van andere split soorten, Canadian Slate aubergine is vrij plat van vorm.

LET OP: Split in 25 kg zakken worden op een pallet geleverd. Deze kosten (€ 9,68) worden per bestelling extra in rekening gebracht.

LET OP: Split wordt rechtstreeks geleverd door de producent en kan daardoor niet afgehaald worden!

Split

Terrassen en paden kunnen op tientallen manieren gemaakt worden, van klinkers, tegels en bijvoorbeeld ook van split.

Split heeft een aantal voordelen t.o.v. klinkers of tegels. Per m² gezien is de aanschafprijs voordeliger, de verwerking gaat sneller en om niet te vergeten, split maakt geluid wanneer je er overheen loopt of fiets (split werkt ook als beveiliging, mensen die niet thuis horen in uw tuin, maken geluid als ze over het split lopen, preventieve beveiliging).

Als er ergens iets beschadigd is, kan het makkelijk gerepareerd worden door wat los materiaal aan te vullen.

Anders dan bij dichte bestrating is split goed waterdoorlatend waardoor afvoergoten achterwege kunnen blijven. Het water wordt in de eigen tuin opgenomen en dat is positief voor het milieu. De toepassingsmogelijkheden kennen geen grenzen. Split laat zich met alles combineren, past in elke stijl, is in elke vorm aan te brengen en ziet er altijd natuurlijk uit.

Onderhoud split

Het onderhoud van split is feitelijk bijzonder onderhoudsvriendelijk. Veel is daarbij afhankelijk van de constructie en de handelingen gedurende het jaar.

Als het split schoon blijft oftewel als er geen gronddeeltjes tussen de steendeeltjes komen, kan er geen onkruid gaan kiemen.

Het antiworteldoek, wat vaak in combinatie met split gelegd wordt, zorgt er al voor dat er geen vermenging met de ondergrond plaatsvindt. Als er vervolgens geen grond geknoeid wordt of wanneer er met regenwater geen grond inspoelt, blijft de split in principe schoon. Eén keer per jaar het split stukje bij beetje verschuiven en het stof of de grond eronder wegvegen zorgt ervoor dat onkruid nooit een echte kans krijgt. Als er ergens een verzakking optreedt kunt u eenvoudigweg wat los materiaal toevoegen of het bestaande split met een hark naar het gat harken. Het split 1x per jaar aanharken voorkomt ook dat er mos of alg groeit.

Blad kunt u het best verwijderen met een metalen bladhark.

Verschil tussen split en grind

Grind heeft door invloed van water rondingen gekregen, split is hoekig. De rondingen van grind zorgen ervoor dat u op de fiets of als u over grind heen loopt er iets in zakt, terwijl dit bij split niet gebeurt, split blijft massief, u kunt er een stoel opzetten, zonder dat u wegzakt.

Anti-profiel

Wanneer u split wilt toepassen in paden, parkeerplaatsen, oprit of als vulling in een terras, neem dan niet een maat tussen de 4 en 8 mm, de kans bestaat dat het split dan in het profiel van uw schoenen of in het profiel van de autoband gaat zitten.

"Weglopen" van grind en split

Om het zo genaamde weglopen van het split te verkomen, kunt u ook grindplaten toepassen (zie link)


Lees meer
Lees minder