Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Topkwaliteit tegels van Buiter Beton

Tuintegels geven je tuin een natuurlijke woonomgeving. Een woonomgeving waarin vormen en materialen steeds meer in balans raken. En waarin kleuren zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. Dat geldt ook voor de bestrating van jouw terras of oprit! Bij ons vindt je altijd een passende tuintegel met de uitstraling, de kleur en het formaat dat bij je huis en jouw smaak past. Of het nu betontegels, natuursteen tegels of keramische tegels zijn, ons assortiment tuintegels is enorm breed en wordt elk jaar weer aangepast aan de laatste trends. Deze tuintegels zijn eigenlijk in elk soort tuin wel toe te passen van authentiek tot modern!

Verschillende materialen tuintegels

Onze tuintegels zijn beschikbaar in verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan beton, natuursteen, keramiek en rubber. De tuintegels staan vooral bekend vanwege de grote assortimentskeuze. Iedere categorie heeft zijn eigen voordelen. De betontegels staan bijvoorbeeld bekend vanwege de mooie deklaag en zijn onderhoudsvriendelijke laag. De natuursteentegels beschikken over natuur gemaakte eigenschappen, zoals een vorstbestendige laag.

Tuintegels leggen

Bij het leggen van tuintegels is het belangrijk dat je rekening houdt met de lagenopbouw (3,7 - 6 cm tegeldikte), 3 - 5 cm split of metselzand en een stabiele ondergrond van 20 - 30 cm. Maar ook het afschot richting jouw tuin is belangrijk om wateroverlast te voorkomen.

Nadat je de grond hebt afgegraven en een zandbed hebt gemaakt, is het belangrijk om de ondergrond te egaliseren. Over het algemeen wordt dit gedaan door middel van een trilplaat. Het egaal maken van de ondergrond is van belang om verschil in dikte te voorkomen en zorgt er tevens voor dat jouw tuintegels waterpas komen te liggen.

Maar niet alleen het hoogteverschil is belangrijk, het moet natuurlijk ook recht liggen. Daarom is het belangrijk dat je altijd vanuit een vaste hoek begint met leggen, om zodoende een vaste rechte lijn aan te houden. Gebruik na het plaatsen van de tuintegels altijd een witte rubberen hamer om de tegels nog wat vaster in de ondergrond te krijgen. Een viertal stoten op alle hoeken, gevolgd door een stoot in het midden van de tegel moet voldoende zijn.

Tip: Gebruik een waterpas om te controleren of alle tegels al gelijk liggen.

Heb je alle tuintegels liggen? Dan is het belangrijk dat je de tuin nogmaals gaat natrillen. Dit doe je door zand te strooien en uit te vegen over de tegels met behulp van een bezem. Vervolgens tril je ze na met een trilplaat. Op deze manier trilt het zand goed tussen de tuintegels en komen ze goed vast te liggen. Wees er s.v.p. op verdacht, dat niet alle tegels af te trillen zijn. Laat je van te voren goed informeren hierover!

Tuintegels kopen

Binnen ons uitgebreide assortiment kun je diverse tuintegels kopen in de volgende populaire afmetingen: 60x60x6cm, 80x80x6cm, 100x100x6 cm, 40x40x5cm, 50x50x5cm, 60x60x2 cm, 80x80x2 cm, 60x90x2 cm, 60x60x4 cm en zelfs wildverbanden in allerlei soorten en maten. Om verschil in kleur te voorkomen, is het verstandig om de benodigde tegels in één partij te bestellen en 1 a 2 dagen voor het leggen te laten leveren.

Houdt tevens ook rekening met de weersverwachting en laat de tegels tot die tijd in de verpakking zitten!
Wat onderhoud betreft hebben we nog de volgende tips:

  • Het gebruik van hogedrukreinigers op onze producten raden we af. De cementdeeltjes worden dan tussen kleurmineralen weggespoeld. Hierdoor kunnen de korrels losraken.
  • Sommige soorten bladeren en ander organisch afval bevatten zuren die in de stenen kunnen trekken. Deze vlekken kunnen weer verdwijnen door regenval en regelmatig onderhoud.
  • Kalkuitbloei ontstaat onder verschillende soorten weersomstandigheden. Kalkuitbloei kan verwijderd worden met lauw water en schoonmaakazijn.
Lees meer
Lees minder