Bladmoes Namenia (zaad raapstelen, Brassica campestris)

€ 1,70
Bezorging tot 3 werkdagen

Omschrijving

Bladmoes Namenia (zaad raapstelen, Brassica campestris)

Het jonge blad en de stelen worden als spinazie gestoofd en gegeten. Raapsteel met ingesneden blad.

Inhoud: 10 gram

Raapstelen of bladmoes is een groente waarvan het jonge blad en de bladstelen gegeten worden. Het is een snel groeiend gewas dat in het voorjaar gegeten wordt. Verschillende Brassica-soorten kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals Brassica rapa (ras: Gewone groene), Brassica campestris (ras: Namenia) en Brassica sinensis (ras: Gele Malse). Raapstelen, Namenia. Dit zaad is afkomstig van geselecteerde planten van originele tundersrassen. ‘Namenia’ of ‘Bladmoes’ is een zeer malse raapstelenselectie met fijn blad.

Dit ras is zeer gewild als voorjaarsgroente, maar kan ook in juni nog gezaaid worden Er kan zowel onder glas (in de platte bak) als in de vollegrond gezaaid worden. Tijdig oogsten is gewenst. Staat het gewas te lang op het land, dan is de kans op ‘schieten’ (in bloei komen) groot. Zaaien: van maart tot juni in de vollegrond. In de platte bak reeds vanaf januari (tot maart). Zaai op regels (rijen), ca. 1 cm diep. Zaai niet te dicht (of dik), want dan bestaat kans op smetten (rotting) van het gewas. Zaait u breedwerpig, dan na het zaaien de zaden licht inharken (ca. 1 cm diep) en de grond na het inharken aandrukken. Zorg dat het zaaibed voldoende vochtig blijft.

Oogst Bladmoes Namenia (zaad raapstelen): U kunt al oogsten als het blad ca. 15 cm boven de grond staat. Snij het blad kort boven de grond af.

Bladmoes Namenia (zaad raapstelen, Brassica campestris) 12535.jpg
Toon meer Toon minder