Andijvie Volhart Winter (zaad Cichorium endivia)

€ 1,18
Bezorging tot 3 werkdagen

Omschrijving

Andijvie Volhart Winter (zaad Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar.

Vanaf half juni tot eind juli buiten op zaaibed of in regels en ca 3-4 weken later uitplanten, danwel uitdunnen. Andijvie is gevoelig voor kou en schiet snel. Wacht met zaaien als het 's nachts nog koud is (< 10 graden).

Inhoud zakje zaad: 3 gram - Voldoende zaad voor: 30 tot 40 m2

In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd. Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade. In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Volhart Winter (Cichorium endivia) is geschikt voor de herfstteelt in de vollegrond. Goed bestand tegen ongunstige en gure weersomstandigheden. Minder gevoelig voor schieten (het vormen van een bloeistengel) mits in de juiste periode gezaaid.

Zaaien Andijvie Volhart Winter (Cichorium endivia): van half juni tot half juni op zaaibed in de vollegrond. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien uitplanten. Plantafstand 30 x 30 cm. Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Oogst Andijvie Volhart Winter (Cichorium endivia): oktober-november, afhankelijk van de zaaitijd.

Bewaren Andijvie Volhart Winter (Cichorium endivia): in het groentevak van uw koelkast. Geschikt voor invriezen.

Toon meer Toon minder