Andijvie Nuance (zaad Cichorium endivia)

€ 1,70
Bezorging tot 3 werkdagen

Omschrijving

Andijvie Nuance (zaad Cichorium endivia)

Juni-juli op zaaibed in de vollegrond en na verspenen uitplanten of direkt in regels zaaien en uitdunnen. Nuance is een tuindersras. Vroege uitzaai: maart-april onder glas met bodemtemperatuur van ca 15 graden, verspenen en onder glas uitplanten.

Inhoud zakje: 1 gram

Andijvie Nuance (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd. Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade. In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen. Dit ras is speciaal ontwikkeld voor kwekers en ook zeer geschikt voor de hobby tuinder. ‘Nuance’ is geschikt voor de zomer- en herfstteelt. ‘Nuance’ geeft zware, uniforme, geelgroene kroppen, is minder gevoelig voor schieten (het vormen van een bloeistengel) en heeft een geringe gevoeligheid voor smet. Geschikt voor kas- en vollegrondteelt.

Zaaien Andijvie Nuance (Cichorium endivia): vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een temperatuur van 20-22 ºC. Pas vanaf mei tot en met juli kunt u op een zaaibed in de vollegrond zaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de vollegrond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai. Plantafstand 30 x 30 cm. Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Oogst Andijvie Nuance (Cichorium endivia): vanaf half mei tot oktober, afhankelijk van de zaaitijd.

Bewaren Andijvie Nuance (Cichorium endivia): in het groentevak van uw koelkast. Geschikt voor invriezen.

Andijvie Nuance (zaad Cichorium endivia) 12013.jpg
Toon meer Toon minder