Andijvie Altijd Witte (zaad Snij-Andijvie)

€ 1,38
Bezorging tot 3 werkdagen

Omschrijving

Andijvie Altijd Witte (zaad Snij-Andijvie)

Snij-andijvie, altijd witte. Mei tot eind juli buiten breedwerpig of op regels zaaien. Tamelijk dicht zaaien en niet uitdunnen. Snij de jonge blaadjes zodra ze 8-10 cm hoog zijn. Je kunt zo meermalen oogsten.

Inhoud zaadzakje: 3 gram

Andijvie St. Laurent. Deze speciale selectie is geschikt voor de voorjaars- en zomerteelt. Krulandijvie St. Laurent geeft zware, uniforme, fijngekrulde kroppen, is minder gevoelig voor schieten (het vormen van een bloeistengel) en heeft een geringe gevoeligheid voor smet. Geschikt voor kas- en vollegrondteelt.

Zaaien Andijvie Altijd Witte: vroege uitzaai (vanaf maart tot half mei) lukt alleen goed onder glas bij een temperatuur van 20-22C. Pas vanaf half mei tot juli kunt u op een zaaibed in de vollegrond uitzaaien. De jonge plantjes ca. 4 weken na het zaaien in de vollegrond uitplanten. Dat geldt ook voor planten uit de vroege uitzaai. Planten 30 x 30 cm. Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Oogst Andijvie Altijd Witte: vanaf half mei tot oktober, afhankelijk van de zaaitijd.

Bewaren Andijvie Altijd Witte: in het groentevak van uw koelkast.

Andijvie (Cichorium endivia) is een eenjarig gewas, nauw verwant aan witlof en vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar. In de wintermaanden en in het vroege voorjaar komt de andijvie uit de glastuinbouw, deze andijvie is veel zachter dan van de koude grond en heeft daardoor een kortere kooktijd. Andijvie is een bladgroente die gekookt of rauw gegeten kan worden. Apart of als stamppot. Het gele hart smaakt heerlijk in een frisse salade. In Nederland wordt ongeveer 700 ha andijvie geteeld. Andijvie is van Nederlandse bodem hoofdzakelijk te krijgen in de periode half juni tot half november. Vanwege de gevoeligheid voor doorschieten moeten de planten voor de vroege teelt warm worden opgekweekt. Als andijvie na de langste dag (21 juni) wordt gezaaid schiet deze in hetzelfde jaar niet meer door. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamines A en C, en aan mineralen.

Andijvie Altijd Witte (zaad Snij-Andijvie) 12025.jpg
Toon meer Toon minder