Acaena microphylla (Stekelnootje)

Directplant
Deze plant wordt aangeboden in samenwerking met Directplant. Om te bestellen verlaat u onze website.
Bestel op Directplant

Omschrijving

Acaena microphylla. De Nederlandse naam van Acaena microphylla is Stekelnootje en behoort tot de familie van de Rosaceae, de rozenfamilie. De bloemkleur van de Acaena microphylla is roodbruin en de bloeitijd is vanaf ca. juli tot en met augustus. De bladeren van het stekelnootje zijn bronsgroen en ongeveer 10 cm hoog. De totale hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm.

Acaena microphylla blijft de gehele winter groen. De hoeveelheid planten per vierkante meter bedraagt 7 tot 12 stuks. Het stekelnootje verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Onderhoud volstaat met het wegknippen van de vruchten. De plant mag zeker niet te nat staan, bij teveel aan vocht rot deze weg. Bij strenge winters de plant afdekken met stro. Wanneer er gaten in het plantvak ontstaan kunt u de plant scheuren en de gaten hiermee opvullen.

Acaena microphylla P1100889.JPG
Toon meer Toon minder

Specificaties

Plantgroep Vaste planten
Latijnse familienaam Rosaceae
Latijnse plantnaam

Acaena

Latijnse soortnaam

buchananii

Nederlandse familienaam Rozenfamilie
Nederlandse plantnaam

Stekelnootje

Wikipedia nl.wikipedia.org/wiki/Rosaceae
Bloeikleur Wit
Bladkleur Groen
Bloeiperiode Juni, Juli
Wintergroen Nee
Minimale planthoogte 2 cm
Maximale planthoogte 5 cm
Standplaats
Minimale plantafstand 16 stuks/m²
Maximale plantafstand 25 stuks/m²
Snoeien en onderhoud

Stagnerend water is funest voor Acaena buchananii. De planten rotten dan weg. In de winterperiode kan vorstschade optreden dus enige afdekking wordt op prijs gesteld. U kunt Acaena buchananii opnemen, scheuren en herverdelen zodat een mooi grijs tapijt ontstaat.

Cultivar

'Kupferteppich'

Toepassingssuggestie