Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag
Terug naar overzicht
Rosmarinus officinalis (rozemarijn, Rosmarin, rosemary)

Rosmarinus officinalis (rozemarijn, Rosmarin, rosemary)

Levertijd 1 tot 4 werkdagen (Alleen binnen Nederland)

€ 5,66 incl. btw

Productomschrijving

Rosmarinus officinalis (rozemarijn, Rosmarin, rosemary)

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een vaste plant, eigenlijk zelfs een heestertje.

De Rozemarijn stamt uit de landen rond de Middellandse-Zee, maar bloeit ook in een gematigd klimaat. De stengels en blaadjes worden (vers en gedroogd) gebruikt bij vlees- en visgerechten, met name is de combinatie met lamsvlees zeer gekend. Ook wordt het gebruikt voor bonen, bouillons, soepen en stoofschotels. Rozemarijn moet met mate worden gebruikt, want de smaak is nogal overheersend. Fijn gewreven rozemarijn is een heerlijke smaakmaker bij het barbecueën.

Van bloeiende topjes kan ook thee worden gemaakt. De thee geeft een kalmerende werking en helpt tegen vermoeidheid. De blaadjes enjonge scheuten laten zich goed drogen en moeten in een goed afsluitbare pot worden bewaard.

Op kalkgrond blijft de rozemarijn wel iets kleiner maar geeft meer geur af. Het is een langzame, groenblijvende groeier. Oude planten mogen niet te sterk worden teruggesnoeid.

Deutsch, Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) ist eine mehrjährige, eigentlich sogar eine heestertje.

Der Rosmarin stammt aus den Ländern um das Mittelmeer, aber er blüht auch in einem gemäßigten Klima. Die Stiele und Blätter werden verwendet (frisch und getrocknet) für Fleisch- und Fischgerichte, besonders die Kombination mit Lamm ist bekannt. Es wird auch für Bohnen, Bouillons, Suppen und Eintöpfe verwendet. Rosmarin sollte bis zu einem gewissen Grad verwendet werden, denn der Geschmack ist ganz vorherrschend. Feindraht Rosmarin ist ein köstlicher Geschmack Maker am Grill.

Blütenspitzen können auch Tee gemacht werden. Der Tee gibt eine beruhigende Wirkung und hilft, Müdigkeit zu verhindern. Die Blätter der Enjonge-Triebe dürfen gut trocknen und müssen in einem gut versiegelten Topf gelagert werden.

Auf kalkhaltigem Boden bleibt der Rosmarin etwas kleiner, gibt aber mehr Geschmack. Es ist ein langsames, ewiges Wachstum. Alte Pflanzen sollten nicht zu viel recycelt werden.

English, Rosemary

Rosemary (Rosmarinus officinalis) is a perennial, actually even a heestertje.

The rosemary originates from the countries around the Mediterranean, but it also flourishes in a temperate climate. The stems and leaves are used (fresh and dried) for meat and fish dishes, especially the combination with lamb is well known. It is also used for beans, bouillons, soups and stews. Rosemary should be used to a degree, because the taste is quite predominant. Fine-rubbed rosemary is a delicious taste maker at the barbecue.

Blossoming tops can also be made tea. The tea gives a soothing effect and helps to prevent fatigue. The leaves of enjonge shoots are allowed to dry well and must be stored in a well sealed pot.

On calcareous soil, the rosemary remains slightly smaller but gives off more flavor. It is a slow, everlasting growth. Old plants should not be recycled too much.

Rosmarinus officinalis (rozemarijn, Rosmarin, rosemary)
Lees meer
Lees minder