Thuja occidentalis 'Brabant' (levensboom, Haagconifeer)

Directplant
Deze plant wordt aangeboden in samenwerking met Directplant. Om te bestellen verlaat u onze website.
Bestel op Directplant

Omschrijving

Thuja occidentalis 'Brabant' (levensboom, Haagconifeer)

Thuja occidentalis Brabant is een sterkgroeiende frisgroene conifeer, die een dichte wintergroene haag vormt. Thuja occidentalis Brabant heeft mooi frisgroen glanzend loof en is bij contact sterk geurend. Een optimale bodem voor de Thuja occidentalis Brabant is een vochtige, doorlaatbare, kalkhoudende humusrijke bodem. De Thuja occidentalis Brabant is winterhard, wind- en stadsklimaat bestendig.

Snoeien van de Thuja occidentalis Brabant coniferenhaag.

Veel coniferen komen vanaf april goed aan de groei, maar bijvoorbeeld Taxus pas vanaf medio mei.

Knip coniferen nooit voordat ze goed aan de groei zijn. Het gaat hier om alleenstaande coniferen. Anders dan de hagen kunt u die het beste met de snoeischaar (of een schapenschaar) snoeien. Schubconiferen (Thuja, Chamaecyparis, Cupressocyparis enz.) worden ook wel met een scherp mes ‘geveerd’. In beide gevallen geeft zulke snoei een veel minder strak en daarmee natuurlijker beeld dan wanneer met de heggenschaar wordt gesnoeid. Snoei nooit achter het groen, dan lopen de takken niet meer uit en blijft u tegen een bruin gedeelte aankijken.
.
De snoeivorm van de Thuja occidentalis Brabant
.
Thuja 'Brabant' (levensboom, Haagconifeer).jpg
.
Alleen Taxus vormt een uitzondering. Die planten kunt u zelfs helemaal kaal snoeien, dan nog lopen ze weer uit. Bij gebeurt dat soms, maar u kunt er niet op rekenen. Snoei vanaf het voorjaar, maar liefst kort voor de langste dag (21 juni) en niet meer na eind augustus. Bij schubconiferen kunt u gerust de top wegnemen om de hoogtegroei te remmen. Er vlak onder zal een nieuwe top worden gevormd. Het model wordt er nauwelijks door aangetast. Dat is bij de meeste naaldconiferen heel anders!

Thuja P1260782.JPG
Toon meer Toon minder