Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' (snel groeiende haagconifeer)

Directplant
Deze plant wordt aangeboden in samenwerking met Directplant. Om te bestellen verlaat u onze website.
Bestel op Directplant

Omschrijving

Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' (Snelgroeiende gele haagconifeer)

Wanneer u de Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' als haag langs het gazon toepast, gebruik dan een wortelbegrenzer, de wortels van de Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' trekken veel vocht weg uit de toplaag, het gras kan daardoor snel verdrogen.

Wanneer kan ik de coniferen Cupressocyparis leylandii 'Castlewellan Gold' snoeien?

Coniferen worden 1 of 2 keer per jaar gesnoeid: na de IJsheiligen, eind mei of begin juni, en eventueel nog een tweede keer in augustus of september. Als er later gesnoeid wordt herstelt de conifeer zich onvoldoende voordat de winter invalt. Wordt pas eind juni gesnoeid dan is 1 snoeibeurt voldoende.

Alleen een haag van Leylandcipres (Cupressocyparus leylandii 'Castlewellan Gold') heeft voor een mooie strakke vorm wat meer snoei nodig: eens per 4 tot 6 weken. Om verbranding te voorkomen kan het best gesnoeid worden op een bewolkte dag. Om een conifeer mooi groengeel te houden moet de hele plant licht opvangen.

Hagen, maar ook solitair staande exemplaren, worden daarom naar boven toe wat taps toelopend geknipt. Zo krijgt ook de onderzijde licht. Regelmatig snoeien is de hoofdzaak.

Veel coniferen lopen slecht uit op oud hout. De strakste vorm wordt bereikt door de coniferen van begin af aan te scheren. Met een scherp mes of een (elektrische) heggeschaar worden de toppen van de twijgen verwijderd, die zich daarna weer verder zullen vertakken. De snoeischaar is daarbij met name handig om ongewenste (dikkere) vertakkingen dieper in de plant te verwijderen.

Toon meer Toon minder