Barenbrug Mow Saver 15 kg (graszaad, laag blijvend gras)

€ 187,50
Bezorging 1 tot 3 werkdagen

Omschrijving

Minder maaibeurten, Een groene grasmat in een park, plantsoen of berm is hét aanzicht van een landschap. Achter de frisgroene aanblik van een strakke grasmat zit echter veel inspanning. Inspanning die sterk verminderd kan worden door Barenbrugs nieuwe revolutionaire concept dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in het openbaar groen. Met Mow Saver laat Barenbrug er geen gras meer over groeien, minder maaien is de toekomst!

Het lijkt een utopie voor eigenaars van openbaar groen en hun terreinbeheerders om het onderhoud aan hun grasmat te beperken. Echter blijkt dit nu toch mogelijk. Mow Saver is laag-blijvend gras met een snelle vestiging. Dit betekent automatisch minder biomassa (maaisel), waardoor het tot maarliefst 35% minder vaak gemaaid hoeft te worden. Minder maaien heeft zowel economische als ecologische voordelen. Het bespaart manuren, brandstof en kosten voor de afvoer van maaisel. Niet alleen tijdens klimatologisch minder gunstige omstandigheden, maar ook gedurende de groeimaanden is Mow Saver een lage groeier. Metingen op de proefvelden van Barenbrug laten zien dat het gras van Mow Saver 14 dagen na het maaien 30 % korter is dan de standaard. Terwijl bij een standaard mengsel gedurende het groeiseizoen ruim 20 keer moet worden gemaaid, kan bij Mow Saver worden volstaan met circa 13 maaibeurten.
.
.
Barenbrug Mow Saver 1 kg (graszaad, laag blijvend gras) 2.png
.
.
Minder maaisel is minder afvoer

Minder vaak maaien van traag groeiend gras heeft ook een direct effect op de hoeveelheid maaisel die wordt geproduceerd. Praktijkproeven van Barenbrug laten zien dat Mow Saver als gazon- of parkgras in vergelijking met een standaard mengsel op jaarbasis 50 % minder bladmassa vormt. Wat niet wordt geproduceerd, hoeft ook niet te worden afgevoerd! Omdat de behoefte om wekelijks te maaien ook weg is, kunt u volstaan met 65 % van het aantal gangbare maaibeurten (een reductie van 35%).

De besparingen op een rijtje
.
.
Barenbrug Mow Saver 1 kg (graszaad, laag blijvend gras) 3.png
.
.
Snelle vestiging

Mow Saver vestigt zich snel, maar heeft in vergelijking met andere grassen de bijzondere eigenschap dat het na de vestiging kort blijft waar alle andere grassen doorgroeien en lengte maken. Dankzij de snelle kieming en vestiging maakt Mow Saver na het inzaaien op het veld dus snel een dichte groene grasmat. Zo’n egaal bedekt ‘tapijt’ is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt er ook voor dat onkruiden geen kans krijgen. De grasmat is schoon, zodat er geen herbiciden hoeven te worden ingezet tegen onkruiden.

Ideaal voor robotmaaiers

Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulched. Piek producties van maaisel en afvoer behoren tot het verleden.

LMT - Less Mowing Technology

Tijdens meerjarige proeven op meerdere locaties zijn de kwekers van Barenbrug er in geslaagd om sterke nieuwe rassen te ontwikkelen die in staat zijn om in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen. Omdat deze rassen ook worden gekenmerkt door een laag groeipatroon én een mooie grasmat, passen ze perfect in wat Barenbrug de Less Mowing Technology (LMT) noemt.

Voor meer informatie over Less Mowing Technology ga naar www.barenbrug.nl/lmt
.
Barenbrug Mow Saver 1 kg (graszaad, laag blijvend gras) 5.jpg
.

Revolutionair laagblijvend gras met snelle vestiging. Een groen grasland in de tuin is prachtig, maar het is pas echt mooi als die grasmat groen blijft zonder al te veel inspanningen. De belangrijkste voordelen zijn: Minder maaien dankzij lagere groeihoogte en tragere (her)groei. Een snelle aanslag dankzij snel vestigende rassen. Minder grasmassa is minder maaibeurten en minder maaisel. Minder verlies van organische massa dankzij minder maaien en maaisel. Metingen op de proefvelden laten zien dat het gras van MowSaver 14 dagen na het maaien 30% korter is dan de standaard. Op jaarbasis betekent dit 50% minder bladmassa, wat niet geproduceert wordt hoeft ook niet te worden afgevoerd.

Inhoud: 15 kg voldoende voor 450 tot 750 m2

Toon meer Toon minder