Barenbrug Low Maintenance 10 kg (graszaad, onderhoudsvriendelijk gazon)

€ 135,-
Bezorging 1 tot 3 dagen

Omschrijving

Low Maintenance is een uniek mengsel dat uitermate geschikt is voor de gebruiker die minder onderhoud wenst. Door toepassing van Barkoel (Koeleria) is er zeer weinig vegatieve groei.

Barkoel groeit per jaar slechts 25 cm. Het gebruik van Low Maintenance kan daardoor een aanzienlijke besparing op de jaarlijkse onderhoudskosten betekenen.

Gemiddeld hoeft U 50% minder materiaal af te voeren. Het mengsel vormt een dichte zode, ook onder de schraalste omstandigheden. Bij droogte blijft Koeleria langer groen.

VOORDELEN Barenbrug Low Maintenance:

* Duurzaam en economisch

Low Maintenance is het toonbeeld van een duurzaam en economisch graszaadmengsel. Het gaat zeer spaarzaam om met de benodigde bronnen om tot een mooi gazon te komen, zonder in te leveren op kwaliteit. Deze eigenschap heeft Low Maintenance het Green Earth-kwaliteitslabel opgeleverd.

* Lage onderhoudskosten
Doordat Low Maintenance spaarzaam omgaat met de benodigde bronnen, worden ook de onderhoudskosten aanzienlijk verlaagd. Het gevolg is een een prachtig gazon dat tegelijkertijd weinig onderhoud nodig heeft.

* Minder maaibeurten, minder maaiafval
Eenmaal gevestigd, groeit Low Maintenance erg traag. Hierdoor hoeft het minder vaak gemaaid te worden en neemt ook de hoeveelheid maaiafval aanzienlijk af. De eigenschap 'minder maaibeurten, minder maaiafval' draagt eveneens bij aan een aanzienlijke verlaging van de onderhoudskosten.

* Minder bemesting nodig
Low Maintenance heeft een lage meststofbehoefte, waardoor het minder belastend is voor het milieu. Daarnaast draagt deze eigenschap bij aan een vermindering van de onderhoudskosten.

* Geschikt voor openbaar groen
In het huidige tijdperk waarin gemeenten steeds vaker duurzaam willen inkopen, is Low Maintenance een uiterst geschikte keuze. Het gaat op een duurzame en economische manier om met middelen, waardoor zowel onderhoudskosten als de belasting van het milieu tot een minimum worden beperkt.

MENGSELSAMENSTELLING Barenbrug Low Maintenance:

10% Engels raaigras

20% Veldbeemdgras

15% Gewoon roodzwenkgras

15% Roodzwenkgras

40% Fakkelgras

10 kg Barenbrug Low Maintenance graszaad is voldoende voor ca 500 m2

Toon meer Toon minder