Barenbrug Bar Power RPR (2,5 kg graszaad voor speelgazon)

€ 35,-
Bezorging 1 tot 3 werkdagen

Omschrijving

Het Barenbrug graszaad 'Bar Power RPR' is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Door de uitlopers is 'Bar Power RPR' vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en waarvan de optische kwaliteit hoog is.

Zo is 'Bar Power RPR' geschikt voor gazons in tuinen, parken en trapveldjes. Het succes van 'Bar Power RPR' is al bewezen op sportvelden en golfbanen.

Met 'Bar Power RPR' wordt voor het eerst strekte en snelheid in een soort gebonden. Lang wachten op de eerste betreding van uw gazon is verleden tijd. Doordat de grasmat zo goed sluit, kan het al snel intensief betreden worden. Door haar uitlopers vormt het een zeer dichte grasmat, waardoor onkruiden en ongewenste grassen als het ware worden weggedrukt.

EIGENSCHAPPEN BAR POWER RPR:

  • Snelheid van vestiging;
  • Sterkte bij betreding;
  • Breed inzetbaar;
  • Geschikt voor inzaaien en doorzaaien;
  • Hoge ziekteresistentie;
  • Door de dichtheid minder onkruid;
  • Snel een dichte grasmat;
  • Minder bemesting vereist;
  • Minder beregening vereist;
  • Donkerheid van kleur.

SAMENSTELLING BAR POWER RPR:

35% RPR
35% Fijnbladig Engels raaigras
10% Roodzwenkgras - gewoon
20% Roodzwenkgras - fors

SPECIFICATIES BAR POWER RPR:

Zaaidichtheid 3kg/100m²
Maaihoogte 25 - 30 mm
Verpakking 15kg

Snel en sterk
Met Bar Power RPR wordt voor het eerst sterkte en snelheid in één soort gebonden. Lang wachten op de eerste betreding van uw gazon is verleden tijd. Doordat de grasmat zo goed sluit, kan het al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken wordt veldbeemdgras voor sterkte gebruikt. Hier wordt dan Engels raaigras aan toegevoegd voor de snelheid van vestiging. De opkomst en vestiging hiervan is weliswaar zeer vlot, maar de betredingstolerantie laat te wensen over. Bar Power RPR combineert snelheid en sterkte en is daardoor zeer goed te betreden.

Zelfherstellend
RPR vormt de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeschopt en is er dus weinig schade. Zo is uw grasmat bijna niet kapot te krijgen. Mocht het toch kapot gaan, dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking.

Breed inzetbaar
Bar Power RPR is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Of het nu in uw tuin, op het plaatselijke trapveldje of in het park is. Ook voor looppaden die het stevig te verduren krijgen is Bar Power RPR erg goed geschikt. Uiteraard is niet alleen stevigheid belangrijk. De decoratieve waarde van Bar Power RPR is ook erg goed. Een snelle, stevige en prachtige grasmat is het gevolg. Bar Power RPR gedijt op vele verschillende grondsoorten en is daardoor een geweldig voordeel voor bijvoorbeeld de hovenier.

Voor inzaai en doorzaai
Duurzaam gebruik van graszaad is zeer belangrijk. Bar Power RPR is geschikt voor inzaai en doorzaai. Hierdoor hoeft u maar één mengsel te kopen en dat scheelt geld. Bar Power RPR kan al in maart worden gezaaid waar dat bij reguliere mengsels vaak pas in mei kan. Het doorzaaien van de grasmat is belangrijk om het in optimale kwaliteit te houden. Wanneer er wordt doorgezaaid met een ander mengsel kan er kleurverschil optreden. Doordat Bar Power RPR geschikt is voor inzaai én doorzaai heeft u het jaar rond een mooi groen gazon van topkwaliteit.

Hoge ziekteresistentie
Bar Power RPR bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

Minder onkruid
Bar Power RPR vormt door haar uitlopers een zeer dichte grasmat. Onkruiden en ongewenste grassen worden als het ware weggedrukt. De combinatie van stevigheid en snelheid zorgt ervoor dat Bar Power RPR de strijd aangaat met deze onkruiden en ongewenste grassen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. Bar Power RPR gaat wél de strijd aan met straatgras.

Snel een dichte grasmat
Het Engels raaigras in Bar Power RPR zorgt voor een zeer snelle vestiging. Door het aandeel roodzwenkgras wordt het gazon zeer dicht. Binnen mum van tijd na inzaai komen de grasplantjes op en samen vormen zij een zeer dichte zode die wel tegen een stootje kan.

LET OP: 1 KG 'Barenbrug Bar Power RPR' is voldoende voor 50 m2 speelgazon.

Toon meer Toon minder