DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 1,5 kilogram (Gazonbemesting 30 m2)

€ 6,95
Bezorging 1 tot 3 dagen

Omschrijving

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 1,5 kilogram - goed voor 30 m2 gazon.

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar
DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar is de gazonvoeding die speciaal is afgestemd voor een ijzersterk gazon in het najaar en gedurende de winterperiode. Want ook dan kunt u het gazon wel degelijk diepgroen houden.

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar bevat:
* Een hoog gehalte aan kalium voor een sterke en dichte grasmat die goed bestand is tegen vorst en betreding.
* Door de dichte grasmat krijgt mos geen kans.
* Magnesium en ijzer voor een blijvende diepgroene graskleur de hele winter door.

Waarom DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar?
Door deze meststof te gebruiken geef je het gazon voldoende voeding en weerstand tegen de zware en gure herfstomstandigheden. En met deze voeding komt hij zelfs de winter uitstekend door. Door de voeding blijft de grasmat compact en geeft zo eveneens mos groei geen kans.

Keuze uit de volgende verpakkingen: 1,5 kg - 3,5 kg - 10 kg

Wanneer toepassen:
Hoeveelheden 0,5 tot 0,7 kg per 10 vierkante meter
In de periode juni t/m oktober kunt u meststof Gazonmeststof najaar toepassen.

Wapen je gazon tegen de winter
Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Spelende kinderen, droogte en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken waar door de droogte en betreding het gras grotendeels is verdwenen, krijgen best een duwtje in de rug om zich vóór de winter weer helemaal te vullen met gras. Een bemesting van het gazon met een aangepaste formule is daarom erg belangrijk.

Ideaal voor een wintersterk gazon is de DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar (NPK 8-4-15). Wanneer uw gazon in het voorjaar een stapje voor heeft, krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

De speciale formule met voldoende stikstof (N), fosfor voor de wortelvorming (P) en een hoog gehalte aan kalium (K) voor een sterk gazon, werd aangevuld met 3 % magnesiumoxide (MgO) en ijzer voor een diepgroene graskleur. Het extra magnesium en ijzer in deze gazonmeststof garanderen een blijvende diepgroene kleur, de hele winter lang. Het ijzer is gebonden onder de vorm van ijzerchelaat dat geleidelijk vrijkomt, vlekken op tegels of kleding zijn dus uitgesloten.

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar is verkrijgbaar in zakken van 10 kg in MINIGRAN® TECHNOLOGY Dankzij dit unieke ‘propere korreltje’ is deze meststof uiterst gebruiksvriendelijk. Deze meststof is stofvrij en het uitstrooien ervan geurloos en proper. De korreltjes worden niet opgeraapt bij het maaien en verzekeren dankzij de gelijkmatige verdeling een perfect homogene grasgroei en een schitterend groen gazon.

Een jaarlijkse bekalking met DCM Groen-Kalk® zorgt voor een goede zuurgraad van de bodem. Bekalken kan makkelijk in de herfst of zelfs in de winter, het gazon wordt dan toch nauwelijks gebruikt. Een goede zuurgraad van de bodem bepaalt eveneens sterk de algemene conditie van het gazon.

Tip
Het is raadzaam bij de laatste maaibeurten het gras iets langer te laten (5 - 6 cm i.p.v. 3 - 4 cm).

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar - 1,5 kilogram (Gazonmest, Gazonbemesting).jpg
Toon meer Toon minder