Canna Gemengd (Indisch Bladriet, Bloemriet)

Tijdelijk niet beschikbaar
Let op! Levering eind februari en maart

Omschrijving

Canna gemengd (Indisch Bladriet, Bloemriet) is een compact groeiende bladplant die in de zomer bloeit met grote o.a. oranje, rode, roze en gele bloemen. Het grote blad van deze Canna is bruin en de hoogte van deze plant is ongeveer 120 tot 150 cm hoog.

De Canna is een (sub)tropische plant met grote, brede bladeren en o.a. gele, oranje of rode bloemen. De zomerbloeiende planten kunnen tot wel 200 cm hoog worden en zorgen voor prachtige kleuraccenten in je tuin. De Canna’s die ook wel Indisch Bloemriet genoemd worden, zijn knolgewassen die, omdat ze anders ons klimaat niet zouden overleven, in de herfst voor het echt gaat vriezen, uit de grond gehaald moeten worden om vorstvrij bewaard te worden.

Er zijn heel veel soorten Canna’s vanaf een halve meter hoogte. De planten blijven bloemen geven tot het gaat vriezen en als je er meer van dezelfde soort wilt, kun je de wortelstokken in het voorjaar (na de IJsheiligen) scheuren voordat je ze uitplant. De Canna is erg sterk, kan tegen een (wind)stootje en hebben nauwelijks last van ongedierte. Canna’s kunnen behalve separaat in de vaste plantenborder ook geplant worden in groepen (vakken) en in bakken of kuipen.

De bladeren van Canna (Indisch Bladriet) kunnen verschillende kleuren hebben van groen tot gestreept tot zeer donkerrood tot bijna bruin.
De bloemen van Canna (Indisch Bladriet) bloeien van juni tot november. Ook zij hebben ook een rijke kleurschakering van fel rood tot geel tot meerkleurige varianten.

In Europa wordt Canna (Indisch Bladriet) zowel gebruikt als potplant als in de vaste grond. Canna (Indisch Bladriet) staat het liefst op een zonnige plek in matig vochtige grond.

Canna (Indisch Bladriet) heeft geen speciale zorg nodig, wil wel graag 1 x in de 2 weken wat mest krijgen. In de winter weinig water.
Bij overwintering in de vaste grond het loof verwijderen en goed afdekken, kan niet tegen 'natte voeten'.

Toon meer Toon minder

Specificaties

Artikelnummer 200680
Bezorgkosten € 8,50
Latijnse familienaam Cannaceae
Wintergroen Nee
Standplaats Zon
Hoogte

120-150

cm