Plantenschutting met plantenvak en voedertafeltje

€ 283,-
Bezorging 2 tot 6 weken

Omschrijving

Plantenschutting met plantenvak en voedertafeltje

In het plantenvak kunt u aan beide kanten van de schutting planten zetten en de voederplank is van beide kanten te zien (bij plaatsing op de erfgrens met de buren, kan er zowel door u als de buren de plantenenschutting worden gebruikt).

De Plantenschutting is gemaakt van Lariks hout / Douglas hout ruw en bezaagd. De afmetingen van de Plantenschutting is 180 cm breed en 177 cm hoog, plus 1 vak inclusief plantenzak.

Het plantenvak van de Plantenschutting is 35 x 35 cm.

Bewust en van dichtbij

De schuttingdelen zijn gemaakt van onbehandeld Nederlands Douglas en Lariks hout met een lange levensduur. Er is bewust gekozen voor een lokale houtsoort uit duurzaam beheerde bossen. Zo is ook de productie bevorderlijk voor de biodiversiteit en heeft het zo min mogelijk impact op het milieu.

Nederlands Douglas en Lariks hout

Douglas en Lariks hout zijn de meest duurzame Europese naaldhoutsoorten. In de Plantenschutting worden stevige planken van 16-20mm dik gebruikt (ter referentie, een schutting uit de bouwmarkt heeft over het algemeen planken van 12-14mm). De dikkere planken geven de schutting een minimale verwachte levensduur van 15 jaar. Daardoor kan het gerust onbehandeld gebruikt worden. Het hoeft niet onderhouden te worden en zorgt ook nog eens voor een minimale belasting van het milieu. Wel zo fijn om hout in je tuin te hebben dat niet vol zit met chemische middelen.

Hout vormt een hernieuwbare grondstof en groeit elke dag bij. De bossen waar het hout voor de schutting vandaan komt worden beheert door Staatsbosbeheer. Het gaat om de balans van alles wat leeft in de bossen, de ontwikkeling van het bos zelf en iedereen die er gebruik van maakt. Staatsbosbeheer zorgt voor de planten en dieren door deze te beschermen, laat de recreant het bos beleven én produceert hout voor de Nederlandse markt. De opbrengsten worden gebruikt voor het beheer van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Het plaatsen van een Plantenschutting

De wanddelen zijn modulair opgebouwd zodat je zelf nog heel veel kunt bepalen om een beeld naar wens neer te zetten.
Door wanddelen te combineren en te draaien kan de hoogte en invulling bepaald worden. De vakken zijn op locatie vertikaal of horizontaal te plaatsen.

Het plaatsen is vergelijkbaar met andere tuin-afscheidingen. Het kant-en-klare frame met wilgen wordt tussen palen opgehangen en vervolgens worden op locatie de vakken erin geschroefd. Er is een eenvoudige instructie beschikbaar.

AFHALEN, we bieden u ook de mogelijk om de Groenschuttingen zelf te komen afhalen (te Leiden), wanneer u bij de bestelling aangeeft dat u de bestelling zelf wilt afhalen, betalen wij de bezorgkosten aan u terug en krijgt u van de planning een mailbericht, wanneer het voor u klaar staat.

Plantenschutting (Schutting van onbehandeld Nederlands Douglashout en Larikshout) Schutting vak en voedertafeltje.png

Een buurjongens tuinafscheiding maakt van je tuin een gezellige en levendige plek. De vakken zijn in te vullen met planten, voedertafeltjes, insectenhotels en elke andere creatieve invullingen. De schuttingen worden samen met een sociale werkplaats gemaakt, van Nederlands hout.

Plantenschutting (Schutting van onbehandeld Nederlands Douglashout en Larikshout) 1.jpg
Toon meer Toon minder