Designmortel betongrijs 25 kg

€ 29,90
Bezorging 2 tot 5 dagen

Omschrijving

Het grootste probleem bij stucwerk is dat het er na één winter vaak weer afvalt. Met onze designmortel is dat voorgoed voorbij.

Omschrijving:

Designmortel is een kant en klare stukadoorsmortel voor binnen en buiten waarbij de creatieve mogelijkheden nagenoeg grenzeloos zijn.

Designmortel is een hoogwaardige mortel op basis van cement, kwartszand en andere speciale componenten waarbij zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Deze worden getoetst en geselecteerd in de laboratoria van Tillman waarna ze in de moderne productiefaciliteiten worden verwerkt.

Designmortel heeft uitstekende verwerkings- en hechteigenschappen en is te gebruiken door zowel de professional als de hobbyist. Designmortel heeft een breed toepassingsgebied met een scala aan mogelijkheden. De Designmortel kan o.a. worden aangebracht op binnen- en buitenmuren, gevels en plantenbakken. Het product is leverbaar in de mooie, moderne kleuren betongrijs, ijswit, taupe en antraciet. Voor sfeervolle tuinen en binnenruimtes. Uiteraard kan Designmortel geschilderd of gecoat worden maar de beschikbare kleuren geven van origine al een mooie en natuurlijke uitstraling. Door verschillende afwerkingstechnieken toe te passen zijn er binnen de aangeboden kleurvarianten nog vele mogelijkheden om diverse uitstralingen en effecten te creëren. Een mortel die vele mogelijkheden biedt.

Na uitharding is de Designmortel waterdicht en vorstbestendig. De constructieve eigenschappen van het product verlenen gestuukte elementen extra stevigheid.

Toepassing:

Designmortel wordt ingezet voor het stuken van:
Binnen- en buitenmuren
Binnen- en buitengevels
Trappen en traptreden
Keerwanden
Stenen plantenbakken

Werkwijze:
De vorstvrije ondergrond dient vrij te zijn van vet, vuil, verf en loszittende delen om een goede aanhechting te waarborgen. De schone ondergrond voorstrijken met bij voorkeur Voorstrijkmiddel TM. Dit is zeker aan te bevelen bij sterk zuigende ondergronden.

Designmortel TM aanmaken met ongeveer 3 tot 3,5 liter schoon leidingwater per 25 kg product, totdat een aardvochtige homogene stukadoorspecie ontstaat. Bij voorkeur mengen in een speciemolen. Designmortel TM met een spaan op een vochtige ondergrond aanbrengen. Bij het aanbrengen van meerdere lagen mortel dient nat in nat gewerkt te worden. In een aantal gevallen kan het gebruik van een krimpnetje noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld bij het stuken van cement gedragen panelen, op die plekken waar de elementen op elkaar aansluiten.

Om snelle uitdroging te voorkomen dient de Designmortel TM vochtig gehouden worden. Dit kan bijvoorbeeld door met een plantenspuit de vers aangebrachte mortel te bevochtigen.

Verbuiksindicatie:

Laagdikte 6 mm ca. 12 kg /m2

Laagdikte 8 mm ca. 16 kg / m2

100 kg Designmortel TM geeft circa 50 liter mortel.

Verwerken boven 5ºC.

Opmerking:

Doordat Designmortel TM voornamelijk opgebouwd is uit natuurlijke materialen kunnen verschillende kleurnuances niet uitgesloten worden. Toegepaste waterhoeveelheden, vochthuishouding, werkwijze en afwerking beïnvloeden de uiteindelijke kleur.

Afhalen kan ook (De designmortel staat niet op voorraad)

Wanneer u Designmortel zelf wilt afhalen kan dat op afspraak (Afhaalpunt vlak bij Doetichem en alleen op afspraak)

Bij uw bestelling kunt u bij opmerkingen aangeven dat u het zelf afhaald, wij zetten het dan voor u klaar.

U krijgt de bezorgkosten dan teruggestort op uw rekening.

Designmortel betongrijs 2.jpg

Links op de foto kleur Antraciet, rechts op de foto ijswit (betongrijs is de kleur van beton)

Designmortel (stucmortel).jpg
Toon meer Toon minder