Stel een vraag
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
4033 HC Lienden
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Tuinwebwinkel XXL, Tuinplanten en tuinartikelen online
Adelahof 5
Lienden
wandervanlaartuinontwerp.nl
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Grondspot (inbouwspot, Grondspot - tuinspot - gevelspot - prikspot - grondspotten)

Grondspots worden vaak gebruikt om de gevel van een huis, toegangspoorten en bomen te verlichten. Daarvoor zijn grondspots een juiste keuze. En de keuze is groot: verschillende lichtbronnen, smalle-brede lichtbundels kortom er is altijd een grondspot voor uw toepassing te vinden. Een grondspot dient wel een object te verlichten, het is zonde om een grondspot te plaatsen en de hemel te verlichten…

Wilt u een grondspot gebruiken voor oriëntatie verlichting in het straatwerk? Gebruik dan een lage wattage lichtbron. Zorg bij iedere grondspot altijd voor voldoende drainage onder de grondspot zodat het water vlot verdwijnt.

Denk aan gebruik van een grondspot in de bestrating aan het volgende:

* Is de grondspot met een auto over rijdbaar, ja of nee?
* Geeft de grondspot een brede of een smalle lichtbundel?
* Verbruikt de grondspot veel stroom?

Meer beleving met het gebruik van een grondspot
Om van je buitenruimten zo veel mogelijk te genieten, ook als het donker is, kun je de tuin en gebouw(en) gaan verlichten. Een uitgelichte boom, haag of border is een feest om te zien. Zelfs misschien wel helemaal van binnenuit. De verlichting die je voor dit doel inzet is vaak wat anders dan de veiligheids- en/of decoratieve verlichting. Het gaat hier immers niet om de lamp zelf maar om het object of element dat verlicht wordt.

Grondspot met Ledlamp
Ledverlichting is duidelijk in opkomst maar het aantal armaturen met LED verlichting blijft nog wat achter. De lampen worden gelukkig ook steeds beter. Voorheen wat het licht vooral fel, een beetje te wit misschien, maar vooral niet ‘warm’ genoeg. Daar is gelukkig veel aan veranderd en ledverlichting zal daardoor ook nog populairder gaan worden. Qua energieverbruik zijn we het deels eens met het zuinige karakter. Ze nemen inderdaad minder stroom maar zijn zeker duurder in aanschaf en vaak ook talrijker aangebracht. Het is eigenlijk heel simpel. Het gaat bij elke lamp feitelijk over de lichtbehoefte. Kun je met 1 lamp uit of heb je er meerdere voor nodig. Per lampje gezien zie je meteen het verbruik. Dat wordt immers uitgedrukt in wattage. Hoe lager het wattage hoe minder energieverbruik. Maar 3 ledlampen van 10 Watt verbruikt dan wel meer stroom dan 1 traditionele lamp van 25 Watt. En dan moeten we levensduur ook nog mee verrekenen om een totaal uitkomst qua kosten te kunnen geven.
.
.
Grondspot 5740.jpg

Lees meer
Lees minder